naglowek

naglowek

piątek, 24 lipca 2015

Spody do pizzy Schar


Na wyjeździe nie mieliśmy innego wyjścia, jak "raczyć się" pizzą na spodzie firmy Schar. Znając ich bułki, byłam pewna, że to będzie dobre. Niestety, zamiast ciasta drożdżowego, w pudełku znajdowały się jakieś suchary, bo inaczej tego nazwać nie można. Ja rozumiem, że to musi wytrzymać na półce, ale czemu potrafią zrobić focaccia, a tak dali ciała z pizzą!? I to jeszcze "ulepszony przepis"! Sami zobaczcie!


Jeśli więc jesteście poza domem i chcecie zjeść pizzę, lepiej kupcie foccacia i zróbcie sobie pizzerinki :-)

Ponieważ tych focaccia z Schar jest kilka, polecam te na poniższym zdjęciu


Nie będzie to pizza, ale zdecydowanie lepsze, niż ten suchar!






5 komentarzy:

  1. jakie są ceny? i w jakich sklepach kupujesz? Pozdrawiam (;

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spody do pizzy są dwa w opakowaniu i kosztują od 12 do 16zł. Można je kupić w wielu sklepach. Między innymi w Carrefour. Natomiast focaccia jest już trudniej dostępna, ale mozna ją dorwać w takich sieciówkach, jak Leclerc, Piotr i Paweł. Nie wiem jak w Carrefour. Cena od 10 do 12zł. To są 3 małe blaciki. Ja wyszukuję gdzie jest najtaniej i kupuję przez internet. Unikam kupowania w lecie, bo nie przeżyje to w transporcie. Wtedy Carrefour w chłodny dzień lub Rossmann, bo tam ostatnio tanio można mąkę i mleko roślinne kupić. Ogólnie, ceny są kosmiczne, stąd spody robię własne i o wiele lepiej mi to wychodzi. Również pozdrawiam :-)

      Usuń
  2. O mamo! Mam zupełnie inne zdanie o tych spodach! Mój chłopak mi je kupił i jesteśmy zachwyceni. Właśnie są takie jak powinna być pizza - cienkie i chrupiące.Teraz nawet on sam nie domawia sobie zwykłej pizzy z Biesiadowa tylko je ze mną te!
    Może coś źle robisz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedyś jadłam takie spody i były dobre tzn. takie, jak gotowe spody ze sklepu. Byłam pewna, że te są właśnie takie. Nie wiem, może to ta nowa receptura? Poprzednie były takie, jak te focaccia. Pulchne, miękkie. A tu twarde, suche, a po upieczeniu mimo nadzienia łamało się przy krojeniu jakbym zrobiła sucharki :/

      Usuń
  3. Mnie również bardzo smakują te spody :) ser, szynka, rukola, pomidory i niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń